Löpare

Löpare med hönor


Det här behöver du:

Höntyg - 2 st tygbitar med storlek 29x29 cm

Staket tyg -4 st tygbitar med storlek 5x29 cm

Fjädertyg - 2 st tygbitar med storlek 9x29 cm 

Baksidetyg - 83x29 cm


Så här gör du:

Sy en staket tygdel på varje sidan av en av höntygsbitarna. Därefter syr du en Fjädertyg del på varje sida om staket tygsdelarna.

Pressa sömmarna åt ett håll.


Dela den andra höntygsdelen i 2 lika stora delar. Sy det delade höntyget på varsin sida om fjädertygsdelarna. Sy på de sista staketdelarna längst på varsin sida av den löpare som växer fram. Pressa alla sömmar.


Pressa fast alternativt klistra fast dukvadd på baksidan av framsidans tyg till löparen. Lägg ihop  framsidan och baksidans tyg med avigan ut, delarna ska passa ihop. Sy ihop dem längs med ytterkanten med en sömsmån som är ca 0,7 mm. Lämna ca 10 cm öppet i ena långsidan !


Klipp ner sömsmånen till max 1 cm runtom, utom i vändöppningen där du kan lämnaca 2 cm sömsmån.

Vänd ut rätsidan och se till att pressa ut hörn och kanterna ordentligt. Pressa duken med strykjärnet så att sömmen hamnar i ytterkanten runtom hela löparen. I vändöppningen pressar du in de 2 cm sömsmån och ser till att övre öppna kanten möter den nedre öppna kanten exakt. Sy ihop öppna kanten för hand med med små gömda stygn.


Sy en söm ca 0,7 mm innanför ytterkanten från rätsidan av duken runtom hela. Kvilta duken med minst 10 cm avstånd med valfri söm.     


Många av mina mönster är gratis, men vänligen respektera att all kopiering (foton o text) är förbjudet, även om du betalar för mönstret!

Foto på det du syr efter mina mönster o lägger ut på sociala media, ska taggas #quiltnallerina alternativt  skrivas att mönstret kommer från Quilt Nallerina eller länkas till min facebook sida - Quilt Nallerina.


Quilttyger

och tillbehör

hos

Quilt  Nallerina